Istar Montull

Biòloga i professional de l’educació.
Desde 2010 viatja al Marroc, país i cultura que, a dia d’avui, ja forma part d’ella.

S’omple d’experiències reals vivint des de ben aprop la cultura marroquina i amaziga, tant al Marroc, com durant la seva estada aistar marocain França, com amb les famílies i joves marroquins residents a Catalunya i Bilbao.

Això la porta a viure més de 15 viatges al Marroc.

De descoberta cultural i lingüística, d’aprenentatge cultural, de visita a famílies i amics,  alhora que visita diferents projectes de cooperació Catalunya-Marroc.

 

Propera a la xarxa d’entitats amazigues i marroquines de Catalunya, sobre tot, participa amb Casa Amaziga de Catalunya i ONG NouSol en molts dels actes de difusió de la cultura i llengua amaziga.

 

Durant el 2013/2014 va realitzar un estudi en col·laboració amb la Universitat de Barcelona “Anàlisi del Patró de Fecunditat de la dona amaziga del sud-est del Marroc, resident a Catalunya”. Projecte que està en procés d’ampliació actualment.

Al 2015 engega el blog Plouen Granotes al Desert per compartir allò que ha anat aprenent al llarg d’aquests anys de contacte amb la cultura amaziga i del Marroc.

Al 2016 engega el Projecte Samira,  amb el que pretén empoderar i formar un grup de joves referents educatius d’origen marroquí, com a resposta a una necessitat social i educativa forta molt present a la societat catalana. Projecte que també promou la inserció laboral i creació de vincles entre entitats educatives i aquesta figura de jove marroquí de referència.

Al 2018 enregistra 2 videoclips amb el cantant amazic Haji Ouali promocionant la llengua amaziga i realitza alguns vídeos promovent les llengües maternes com són el català i l’amazic.

El mateix 2018 agafa la coordinació de l’ Aula oberta “L’ESCOLETA” de l’ Associació Cornellà Sense Fronteres on té per objectiu fer una acollida lingüística i cultural a persones migrades (moltes d’elles sense papers) a través de l’ensenyament de català i castellà.

Anuncis